Det Almene Ur

Tissot PRC 100

Modelnavn: PRC 100
Værk: Quartz m. dato
Ø: 40mm
Glas: Safirglasglas
ATM: Vandafvisende

*Udgået – Se lignende Tissot-modeller

Tissot prc 100

Tissot PRC 100 - Sporty og behageligt

Vi tilføjede for nyligt et Tissot PRC 100 til vores samling. Uret er fra 2007 og er købt brugt på DBA.
Tissot PRC 100 er et quartz-ur med et sporty look. Uret måler 40mm i diameter uden kronen, hvilket giver uret en god maskulin størrelse, uden at uret føles for stort om håndleddet. Uret har flere små detaljer der viser at Tissot virkelig har tænkt over designet. Blandt andet er enden af sekundviseren formet som et “T”, for Tissot. På kronen og spændet finder man også samme “T”.

Lænken er en af de mest behagelige vi nogensinde har prøvet. Lænken er bred og føles utrolig velproduceret i forhold til urets pris. Lænken giver sig næsten ikke, og spændet sidder meget godt fast.
Uret er ikke beregnet til dykning eller anden vandsport, hvilket også kan ses på specifikationerne. Selvom uret står til at kunne holde til 100 meters dybde, skal man huske at ures vandtæthed testes i laboratorier hvor faktorer som strøm og skavanker på uret ikke er medregnet. Selvom uret ikke er et dykkerur, så har dette Tissot alligevel en flot og kraftig grøn lumen.
Uret kommer i en flot præsentationsæske, hvor der også medfølger to bøger. En om Tissots historie, og en hvor man kan se et udvalg af Tissots andre sportsure. Dette viser også at Tissot har tænkt over helhedsoplevelsen.
Alt i alt er vi godt tilfredse med uret i forhold til prisen. Man kan virkelig mærke at der er tænkt over tingene, når man opdager alle de små detaljer i uret. Uret føles generelt bedre end de andre billigere ure vi har testet her på siden. Dog kunne man ønske sig, at urets vandtæthed var lidt bedre, nu hvor uret er designet som et sports-ur der skal kunne bruges i fritiden, og ikke kun til formelle lejligheder.

Scoreboard

Kvalitet

80%

Value for money

90%

Vandtæthed

50%

Lumen

75%

Tissot PRC 100

7.6

Kvalitet

9.0/10

Value for money

9.0/10

Vandtæthed

5.0/10

Lumen

7.5/10

Pros

  • Mange flotte detaljer
  • God lænke
  • Høj kvalitet

Cons

  • Lav vandtæthed