Det Almene ur

Certina DS Caimano

Jeg har i de sidste to dage rendt rundt med dette Certina DS Caimano på håndleddet. Jeg vil nu fortælle om mine umiddelbare erfaringer med uret. Noget af det første man lægger mærke til, når man sidder med uret i hånden, er hvor let det er. Dette DS Caimano, på lænke, vejer blot ≈ 100 gram. Uret føles dog ikke billigt. Dette ellers billige Certina føles faktisk ret robust og bærekomforten er ganske udmærket. Selve urkassen er der ikke noget at sætte en finger på og safirglasset holder skiven fri for ridser. Derudover er der massive end-links på lænken. Dette betyder, at lænken sidder helt tæt ind til urkassen og bliver ved med det, da de ikke bliver skæve med tiden. Det eneste jeg kunne ønske mig på mit DS Caimano, er en bedre lås. Låsen føles nemlig billig. Låsen er en foldelås uden sikkerhedsspænde og trykknapper. Dog er låsen også en smule smart, da den kan udvides uden at skulle bruge værktøj. Derfor overrasker lænken mig både positivt og negativt.

Udseendet er selvfølgelig en smagssag, men jeg mener personligt, at de meget kantede horn ikke klæder uret så godt. De helt lige kanter bryder, i min optik, elegancen og de ellers rene linjer. Dette er dog ikke noget, der ødelægger helhedsindtrykket for mig, da den smukke skive stjæler opmærksomheden.
Certina DS Caimano kan købes i flere farver og med både lænke og læderrem. Modellen med læderrem er en smule billigere, da de kan erhverves for ca. 1.800kr. i stedet for de 2.200kr. som modellen med lænke koster.

Certina DS Caimano med en brun læderrem

Certina DS Caimano med en brun læderrem

Certina DS Caimano er et fint hverdagsur, der også kan bruges til fine arrangementer, især på en læderrem. Efter mine to dage med dette ur, sidder jeg tilbage lidt blandede følelser. Jeg er fint tilfreds med uret og det fungerer rigtig godt som et elegant hverdagsur. Dog tror jeg ikke, at jeg ville vælge samme ur, hvis jeg stod med valget igen. Jeg er sikker på, at jeg fortsat vil bruge uret flittigt i den kommende tid, men jeg er samtidig spændt på hvor længe uret bliver i min samling.

Specifikationer
Ref. Nr: C017.410.11.057.00
Glas: Safir
Vandtæthed: 100m
Ø: 38mm
Urværk: Quartz
Pris: 2.200kr. (ca. 1.800kr. på læderrem)

Husk at du kan følge Det Almene Ur på Facebook og Instagram

Certina DS Caimano

6.5

kvalitet

6.0/10

Value for money

7.0/10

Pros

  • Massive end-links
  • Safirglas

Cons

  • Billig lås
  • Kantede horn