Chris Copenhagen, Det Almene ur

Chris Copenhagen anmeldelse – Kongens Nytorv

Her hos Det Almene Ur har vi de sidste tre uger haft et ur fra mærket Chris Copenhagen til anmeldelse. Chris Copenhagen er et dansk ur-mærke der fokusere på skandinavisk design og minimalisme. Det danske urmærke er stiftet af Chris Kaiser Sørensen, der tidligere har stået i spidsen for virksomheder som Unisport og Uniwatches. Chris Kaiser Sørensen fik igennem sit arbejde med Uniwatches, en passion for armbåndsure, og valgte derfor at stifte sit eget ur-mærke. Navnet faldt på Chris Copenhagen, da Chris har opholdt sig i københavn det meste af sit liv.

Uret vi har fået lov at anmelde er af modellen Kongens Nytorv. Uret blev taget med til Tanzania i tre uger, og her har det uden problemer fulgt med på safari og de intense markeder i hovedstaden Dar es Salaam.
Designet er  helt enkelt i bedste skandinaviske stil. Faktisk er den minimalistiske stil kørt så langt, at uret kun har time- og minutviser. Derudover er denne model klassisk sort på sort, der kan gå til stort set alle outfits. Chris Copenhagen

Specifikationer
Model: CC1002 Kongens Nytorv
Urværk: Miyota GL20 (quartz)
Ø: 40mm
ATM: 3 ATM
Vægt: 41g
Pris: 1.399kr.

Generelt er vi godt tilfreds med uret. Det er et modeur, hvis primære opgave er at se godt ud. Denne opgave udfører “Kongens Nytorv” til punkt og prikke. Det japanske Miyota værk en stabil arbejdshest, som holder tiden og nemt kan tikke i flere år uden at skulle have skiftet batteri. Uret har en fin størrelse på 40mm, der passer de fleste håndled. Selvom de 40mm kan føles stort for nogle, gør det japanske quartz værk at kassen kan holdes meget smal, samtidigt med at vægten holdes på under 50gram. Er man ikke vant til at gå med ur, er dette en god måde at starte på, da du ikke kommer til at føle at du render rundt med en klods om håndledet. Det eneste som vi gerne så ændret, er remmen. Remmen er en smule stiv og føles generelt ikke helt så lækker som resten af uret. læderet remmer er lavet af, er ikke af nogen synderlig høj kvalitet, og føles af lavere kvaliet end hvad der burde følge med til et moderne mode-ur. Den bliver selvfølgelig bedre med tiden, når den er blevet brugt og har fundet sin form, men for at få den bedste helhedsoplevelse, så vil en blødere læderrem gøre sig bedre på et ur, der er beregnet til hverdagsbrug.

Vandtætheden er 3 ATM, hvilket er hvad man forventer af et modeur i denne klasse. Derfor er der ikke en finger at sætte på dette, man skal blot være opmærksom på at uret som udgangspunkt skal holdes oven vande. For at tale lidt mere om helhedsoplevelsen, så kommer dette ur også i en fin lille æske, der er perfekt til at have stående på natbordet, så du altid kan passe godt på dit nye ur. Æsken følger ligesom uret i de minimalistiske tankegange og føles lækker. Dette er med til at løfte urets niveau og give en bedre helheds oplevelse.

Kongens Nytorv fra Chris Copenhagen er  et klassisk mode-ur i ordets bedste forstands. Uret afspejler prisen og man gør sig en fair handel, ved at købe denne model. Hvis du er på udkig efter et nyt elegant ur til alle anledninger, så kan dette ur anbefales. Tjek også alle de andre modeller fra Chris Copenhagen ved at klikke her. Her finder du helt sikkert et ur, der passer til din garderobe.

Husk at du også kan følge Det Almene Ur på Facebook og Instagram. Hvis du har lyst til at læse flere anmeldelser, så kan du få et overblik over dem alle sammen her.
*Denne artikel er sponsoreret af Chris Copenhagen

Kongens Nytorv

1399 kr.
5.7

Kvalitet

6.5/10

Value for money

7.5/10

Vandtæthed

3.0/10

Pros

  • Stilfuldt design
  • Safirglas
  • Japansk urværk

Cons

  • Stiv læderrem