Det Almene Ur

Guide - Fjern ridser i glasset

Det er aldrig sjovt, når man kommer til at ridse glasset på sit ur. Derfor har vi lavet en guide til hvordan du nemt kan polere dem væk.
Herunder kan du læse vores korte guide til hvordan du nemt kan fjerne ridser på et ur.

Kan du fjerne dine ridser?

Det
er aldrig sjovt når man kommer får ridser i glasset på sit ur. Derfor kan det
være rart at vide, hvordan man kan fjerne dem. Først og fremmest så er det ikke
alle typer glas man kan polere. Her i 2018, er der en masse nyere ure med eksempelvis safirglas. Denne type glas kan ikke poleres da glasset er for hårdt. De fleste vintageure som de Certina-ure på
billedet herunder har typisk glas, der sagtens kan poleres. Som tommelfingerregel, virker denne metode til vintageure. Der er flere forskellige metoder og midler man kan bruge, men her er den metode, som jeg
bruger, da den er nem og meget billig.

Seiko 5 Condura, Det Almene ur, fjern ridser i ur, polering af ur, polering af ur pris

Mangler du værktøj til dine ure?

Det Almene ur, polering af ur, polering af ur pris, fjern ridser i ur,

Når jeg skal poleres glasset op på et gammelt ur, så bruger jeg de samme pudseklodser som jeg bruger til at fjerne ridser på lænken . Jeg bruger den næst-fineste side sammen med ganske almindelig glasrens som man også bruger til vinduer og spejle. Dette sliber mindre ridser væk og gør glasset mat. Dette skal dog ikke gøre dig bange, da glasset bliver klart igen senere. Når jeg er tilfreds med resultatet af første skridt, så skifter jeg til den allerfineste side af klodsen. Her bruger jeg igen glasrens. På den måde bliver glasset klar igen. Til sidst tørre jeg uret af med en klud og så er jeg sådan set færdig. Hvis der stadig er nogle få ridser tilbage, så starter jeg bare forfra. Det er selvfølgelig ikke alle ridser der kan fjernes og revner kan der heller ikke gøres så meget ved. I det tilfælde så skal glasset desværre skiftes i stedet.

Jeg bruger ofte selv dette trick når jeg har købt nogle brugte ure og vil gøre dem fine igen. Til sidst skal det dog siges, at man skal passe på ikke at slibe på eventuelle belægninger af urkassen, når man pudser kanten af glasset. Når det er sagt, så skal man ikke være bange for at bruge en times tid på at polere glasset på sit ur, mens man ser et afsnit af sin yndlingsserie.
Pudseklodsen ses på billedet til højre. De kan købes på eBay og i større supermarkeder.

Rabatkoder til ure, Det Almene ur

Mangler du batterier til ure?