Det Almene Ur

Køb Brugte Ure på Nettet

Jeg har i min egen samling stort set næsten ingen helt nye ure. Jeg køber altid brugte ure i god stand, da jeg på den måde kan spare rigtig mange penge. Samtidig kan jeg skifte ud i samlingen, uden at de har kostet mig en krone! Hvis man leger købmand og er god til det, kan man faktisk lave nogle gode handler. På den måde kan man efter et halvt eller helt år sælge sit ur igen for præcist det samme som man har givet for det – Nogle gange lidt mere. Jeg har efterhånden købt og solgt en del  brugte ure på nettet, hovedsageligt på Den Blå Avis, og vil derfor gerne dele ud af mine erfaringer. Skal du sælge et ur kan du læse vores artikel ved at klikke her

Spar Penge på Fragt og Porto

Det kan være en dyr affære, at skulle sende en pakke med Post Nord. Derfor er det godt at vide, hvordan man kan spare penge på porto. Den absolut billigste måde at sende et ur på, er som almindeligt brev. Man kan sagtens pakke uret godt ind i en kasse og stadig sende det som brev. Almindelige breve er fremme inden for ca. 5 hverdage, men oftest før. Alternativt kan man gøre det samme med et quick-brev, der koster 27 kr. og er fremme næste dag. Det gælder dog for begge typer, at de ikke er forsikrede. Derfor bruger jeg kun denne metode til ure der højest koster et par hundrede. Det kan simpelthen ikke betale sig, at sende de billige ure som pakke. Med post Nord koster det 60kr. at sende en pakke op til 10kg med T&T uden omdeling, hvis man selv printer sit eget label. Hvis man går på posthuset koster samme ydelse 110kr. Med pakkeporto er forsikringssummen på 400-1500kr. hvilket i mange tilfælde ikke er nok til et ur. Skal man sende et dyrt ur, bør man derfor overveje en værdiforsendelse.
Dette kan gøres meget billigere. DBA har nemlig et samarbejde GLS. Sammen tilbyder de fragtpriser fra kun 39kr. hvilket du kan læse mere om her. Alternativt kan du bruge samme princip på Gul & Gratis, eller bruge DAO eller Coolrunner. Husk at tjekke forsikringssummen, hvis du vil undgå ubehagelige overraskelser

Hent selv dit nye brugte ur

Selvfølgelig er det altid bedst at hente uret selv, da man på den måde er sikker på, at alt er som det skal være. Her kan man selv kigge på eventuelle ridser og skrammer som sælger i annoncen beskriver som “ubetydelige”. Derudover kan man prøve uret på og føle komforten og størrelsen på uret. Jeg har prøvet at købe ure, som jeg med det samme har solgt igen, fordi jeg, på den ene eller anden måde, var skuffet over uret i virkeligheden. Derfor kan det være en god idé at mødes og handle personligt, hvis det er muligt.

brugte ure

Gør en god handel når du køber ure på nettet

At batteriet mangler på et brugt ur, betyder ikke nødvendigvis at du skal gå udenom. Det koster knap en hundredelap, at få skiftet batteriet hos en urmager, men man kan også sagtens gøre det selv. Batterier til ure kan købes for omkring 10 kr. for 2 stk.  Herhjemme og endnu mindre, hvis du er villig til at vente på, at batterierne kommer hjem fra udlandet. Der er flere forskellige typer bagkasser, men oftest skal den enten klikkes forsigtigt af med en kniv, eller skrues af med et specielt værktøj, som også kan købes til små penge. Dette kan sagtens betale sig, hvis man har købt flere ure uden batteri, eller i forvejen har et par quartz-ure, der er løbet tør. Dog er det nok ikke besværet værd, hvis det kun drejer sig om et enkelt ur.

Ikke desto mindre kan ure uden batteri, i min erfaring, ofte handles ned i en god pris. Dog skal man være opmærksom på at man efter et batteriskift skal have tryktestet uret, hvis det skal bruges under vand, for at være 100% sikker på at det stadig er vandtæt.
Vil du læse en guide til skift af batteri? så læs vores “Guide til skift af batteri”

Mangler du værktøj til dine ure?

urremme, køb brugte ure

Du kan altid selv skifte til en anden rem

Når du sidder og kigger en masse annoncer igennem, så kig efter et ur hvor selve uret, glasset og skiven er i god stand. Du skal ikke afvise et ur fordi remmen er slidt eller mangler. Heller ikke hvis den bare er grim. Det er faktisk ret let, at skifte til en anden rem og de fås i alle prisklasser. Jeg har selv købt nogle kina-remme på ebay til 7kr. inkl. levering, som jeg sådan set var godt tilfreds med – Det samme gælder NATO-remme. Vil man have en bedre kvalitet kan man kigge på webshops herhjemme. Eksempelvis har Ditur.dk nogle forskellige remme og lænker.
Her kan du læse hvordan du selv kan skifte rem/lænke.

Spørg gerne om flere billeder og mere info

Er der kun et enkelt grynet billede på annoncen? Eller bliver der nævnt en ridse som ikke umiddelbart er til at se? Hvis ja, så spørg altid sælger om flere billeder. Mindre ridser er meget nemme at gemme væk i det rigtige lys og de kan være svære at se på et grynet billede. Det er derfor altid en god idé at få til sendt lidt flere billeder og måske en bedre beskrivelse af uret. Det samme gælder hvis sælger har taget et billede at et nyt ur fra nettet. På den måde kan du også tjekke, at sælger rent faktisk er i besiddelse af uret. Selvom det ligner et typisk billede fra en salgsannonce, kan virkeligheden godt være anderledes. Sælgeren kan have taget et billede og beskrivelse fra en tidligere annonce eller blot tage et tilfældigt billede fra Instagram. Man kan selvfølgelig selv tage ud og se uret i virkeligheden, men for ikke at spilde sin tid, anbefaler jeg at spørge om yderligere information/billeder først.

Kasse og kvittering er mange penge værd

Det er altid en god ide at kigge efter ure, hvor der følger noget tilbehør med. Den originale kasse, certifikater og/eller kvitteringen er blandt andet med til at gøre uret lettere at sælge igen. Derfor kan det være fordelagtigt at have med, så man ikke brænder inde med et ur. Derudover er kvitteringen og certifikaterne din sikkerhed for at uret er ægte. Det skal dog siges, at hvis man søger efter ældre ure, så er kasse/kvittering langt fra et must, da der for det første ikke er lavet ret mange kopier af vintageure. Derudover kan det heller ikke forlanges, at kassen og kvitteringen er gemt i over 40 år. Det er helt klart muligt at finde komplette sæt af vintageure, men prisen er også højere.
På de lidt dyrere ure, kan ovenstående være flere tusinde kroner værd.

Hold dig væk fra ure med problemer i urværket

Vinder eller taber uret tid? mangler kronen? eller går det bare i stå en gang i mellem? Uanset hvad, så vil jeg råde dig til at holde dig væk. Medmindre du selvfølgelig ved hvad du laver, eller er indstillet på at betale hvad det koster at gå til en urmager. Det kan virke fristende, at købe et meget billigt ur og så fikse det ved hjælp af en “how to” på nettet – Men det kan være svært.
Vil du i stedet gå til en urmager, kan det være svært at sige på forhånd hvad det vil koste. En urmager vil selvfølgelig gerne tage et kig på uret og komme med et prisoverslag inden du beslutter dig.
Til sidst vil jeg vise et eksempel på et ur, som jeg selv har købt brugt er mit Seiko SKX007 og mit Orient Mako. Anmeldelser af begge ure kan læses her på siden.


Jeg håber at mine råd kan hjælpe dig med at gøre nogle gode, handler uden for meget besvær. Husk at du kan følge Det Almene Ur på Facebook og Instagram