Det Almene Ur

Guide - Polering af ur

Har du et ur, som godt kunne trænge til at blive frisket lidt op? Så læs denne guide til hvordan du hurtigt og billigt kan fjerne ridser i ure.

Kan du fjerne dine ridser i ure?

Polering af ure kan virke som en svær ting af give sig til. Faktisk er det ikke så svært at fjerne små ridser, hvis bare man er forsigtig. Har du et ur, som efterhånden godt kunne trænge til at blive frisket lidt op? Så læs denne guide til hvordan du hurtigt og billigt kan fjerne de uundgåelige små ridser/hairlines på din urlænke eller kasse. Du skal bruge en 4-sidet pudseklods, der egentlig er beregnet til negle. Alt afhængigt af hvor slemme ridserne er, starter du med den groveste eller næstgroveste side og begynder at slibe. Det er vigtigt at du kun sliber i én retning, da dette giver det bedste resultat. Når du har slebet med den grove side, vil der ikke længere være ridser på kryds og tværs. Hvis din fil er grov, vil den muligvis efterlade mindre ridser, der alle peger i samme retning. Dette ser allerede meget bedre ud. Du fortsætter derefter med en af de finere sider, for at polere det op. Alt afhængigt af hvilken finish du ønsker, skal du undlade den allerfineste side. Ønsker du en børstet finish, så kan dette opnås ved at bruge de to groveste, mens du ved at bruge alle fire kan få en poleret finish.

Seiko 5 Condura, Det Almene ur, fjern ridser i ur, polering af ur, polering af ur pris

Mangler du værktøj til dine ure?

Det Almene ur, polering af ur, polering af ur pris, fjern ridser i ur,

Vigtig info til polering af ur

Er dit ur eller lænke belagt med eksempelvis guld, gulddouble, PVD eller andet, skal du selvfølgelig ikke begynde at slibe på det. Dettte vil kun gøre skaden meget værre! Ejer man et Rolex eller lignende, så vil vi anbefale at man enten betragter små ridser som patina, eller lader en professionel tage sig af det.

En 4-sidet pudseklods/neglefil kan bl.a. købes i Matas eller større supermarkeder. Disse kan dog være meget grove, da de jo er beregnet til negle. Det betyder, at man skal passe på ikke at gøre mere skade end gavn. Den viste klods på billedet er mere egnet til ure, da den er knap så grov som den jeg eksempelvis købte i Kvickly for noget tid siden.
De omtalte pudseklodser kan også bruges til at fjerne ridser på glasset. Dette kan du læse mere om i artiklen Guide – Fjern ridser i ur glas