Det Almene Ur

Seiko Kinetic Ure

I denne artikel vil vi forklare dig hvad Seiko Kinetic ure er, og hvordan de adskiller sig fra andre typer urværker.

Seiko Kinetic ure, Hvad er det?

Du er måske stødt på et Seiko kinetic, i jagten på dit næste ur, men hvad er kinetic ure egentlig? Tilbage i 1988 introducerede Seiko for første gang et ur med kinetisk urværk. Siden hen har de af flere omgange fornyet og forbedret teknologien.
Kinetik omhandler legemer i bevægelse, så navnet giver god mening, når man ser på hvordan Seiko bruger kinetik i deres ure.
Et Seiko Kinetic værk, kan måske beskrives som en hybrid, mellem et quartz og et automatisk urværk. Denne type urværk kører på batteri, men batteriet lades op gennem kinetisk energi. Denne energi skabes idet en lille rotor drejer rundt inde i uret, når du bevæger dig. Faktisk lige som i et automatisk ur. Det vil sige, at du ved at have uret på, konstant lader batteriet op.
Seiko introducerede denne teknologi i 1986 og har i årenes løb produceret mange forskellige modeller med denne type værk. 

Hvad med batteritid?

Ure med kinetik er lidt anderledes når det kommer til batteritid. Urene fra Seiko Kinetic har oftest en batterilevetid på ca. 6 måneder, når det er fuldt opladt. Bruger du uret bare engang imellem, så holder det selvfølgelig strøm for evigt. Du kan oplade dit Kinetic ur til at gå i 12 timer, ved blot at bevæge dig i 1 minut. Derfor skal du ikke være bekymret for at uret lige pludselig går i stå. Du skal bare gå med uret en gang i mellem.
Kinetic urene er også en anelse mere miljøvenlige, da batteriet kan oplades og ikke skal skiftes. Dette er måske en lille ting, men alt tæller når det gælder om at passe på planeten.

Kinetic-værkerne er en fantastisk opfindelse, da man får et præcist quartz-ur, men slipper for at skulle skifte batteri på det. Det eneste der kan være irriterende, er at rotoren ofte kan høres lidt tydeligere end på et automatisk værk. Det er dog ikke noget, som vil holde mig fra at købe et Seiko Kinetic ur.

Jeg håber, at denne korte forklaring kan hjælpe, hvis du går og overvejer et kinetic ur som dit næste køb – Hvilket du roligt kan gøre. Du kan læse en dobbeltanmeldelse af de to Seiko Kinetic ure på billederne her.

Husk at du kan følge Det Almene Ur på Facebook og Instagram

Du kan se et udvalg af Seiko Kinetic ure her:

Mangler du værktøj til dine ure?