Det Almene Ur

Seiko SKX007

Modelnavn:SKX007K1
Værk: 7s26 (automatisk)
Ø: 43mm
Højde: 13mm
Glas: Ridsebestandigt krystal (Hardlex)
ATM: 20 (200m)
Gangreserve: Ca. 42 timer

Seiko skx 007 Condura Strap, Det Almene ur, seiko skx, skx007, seiko skx

Seiko SKX007

Jeg har de sidste knap 3 år været den heldige og meget tilfredse ejer af et Seiko SKX007. Helt konkret købte jegt et SKX007K1, hvilket er den billigste model. K1’erens Værk er produceret i Singapore/Malaysia, frem for J-modellerne, der er produceret i Japan. Forskellen findes kort sagt i værkets kvalitet, da der stilles højere krav til produktionen i Japan.  K1 og J1 modellerne kommer med en kraftig gummirem, hvorimod K2 og J2 modellerne kommer med en Jubilee-lænke. Nu hvor vi har fået det på plads, så lad os komme i gang og se om dette Seiko lever op til den hype, som det har været tilfældet de seneste år. 

Hvorfor er et Seiko SKX007 så populært?

Jeg skal med det samme sige, at jeg ikke skal gøre mig klog på kvalitetsforskellen mellem K og J modellerne. Dette indlæg fokuserer udelukkende på K-modellen, da jeg på den måde kan stå inde for det jeg skriver. Dog vil J-modellerne kun være endnu bedre, end den allerede fantastiske K-model.

I dagene efter jeg modtog mit SKX007, for efterhånden lang tid siden, gik det op for mig, at alt jeg havde læst andre skrive om uret var sandt. Dette ur er “value for money” til den store guldmedalje. Derudover kan uret også modificeres med andre lynetter og remme, hvilket altid er et plus. Den medfølgende gummirem har en tendens til at være lidt stiv i det, derfor vælger mange at skifte til en anden type rem eller lænke.Jeg satte selv først en brun Hirsch rem på, hvilket jeg syntes klædte uret utroligt godt. I denne omgang, har jeg så sat en lækker Cordura rem på fra Clockwork synergy. Du kan læse anmeldelsen af disse remme ved at klikke her. Faktisk, så kan man sætte næsten alle slags remme på et Seiko SKX007 og det ser stadig godt ud. På samme måde, som et Omega Speedmaster, kan du derfor hele tiden skifte udseendet på dit ur og matche urremmen til dagens outfit. Ud over remmen, så kan du på et Seiko SKX007 også skifte eksempelvis lynetteindlægget eller drejekransen. Begge disse kan købes relativt billigt flere steder på nettet.

Dette sat sammen med den i forvejen beskedne pris, gør at uret i min optik er et must have og en god start eller supplement til den perfekte ursamling. Køber du enten et par remme, eller et lynetteindlæg, så kan det føles som flere ure samlet i ét. Du skal være opmærksom på at du skal vælge en rem eller lænke, der er 22mm i bredden. Herunder kan du se et udvalg af remme, der vil passe til dit Seiko SKX007

Seiko skx Condura, kontakt, Det Almene ur, 2018

De fleste vil nok give mig ret i, at dette Seiko SKX007 er et flot ur, som også giver mange muligheder. Derfor skal vi også se lidt på hvad man får for sine penge, når man køber dette meget alsidige ur. Seiko SKX007 har som et hvert godt dykkerur både screw-down krone og bagkasse. Dette medvirker til den gode vandtæthed på hele 20 ATM. Et Seiko SKX007 kan derfor gå helt ned til 200m, uanset om der er tale om en K-model eller en J-model. Det betyder, at du ikke skal være bekymret over at tage dit Seiko SKX007 med i bad, poolen eller en tur til stranden.
Bruger du uret til dykning, så bliver du nok også glad for at høre at drejekransen er let at dreje på, selv med våde hænder eller handsker. Dog er drejekransens klik ikke de mest præcise i branchen, men ikke desto mindre, så virker drejekransen som den skal. Dag og dato virker ligeledes perfekt, men tager ca. 3 timer om at skifte, hvilket kan være irriterende, hvis man ofte bruger uret ved midnatstid. Der er ikke noget galt med uret, det er blot sådan værket fungerer. Igen en mindre detalje. Værket fungerer i sig selv super godt! Det robuste 7s26 værk er en arbejdshest, der altid kører derudad.

Hvis man kun skal have ét ur, i denne prisklasse så vil et Seiko SKX007 være min absolutte spidskandidat. Ud over alt det, som jeg allerede har nævnt, så giver Seiko dig også både dag og dato med quick-set funktion. Det betyder, at du lynhurtigt kan indstille begge dele. Dette er især en god feature at have i et automatisk ur, der jo har det med at gå i stå inden for et par dage, hvis det ikke bruges. Derfor skal du ikke bruge flere minutter på at indstille tid og dato, hvis du ikke har haft ur på hele weekenden og vågner lidt for sent op mandag morgen.

SKX Condura anmeldelse, Det Almene ur

Jeg har brugt uret flittigt og har aldrig oplevet problemer med det, på trods af, at mit ur er et “entry level” SKX007. Jeg har flere gange haft det med på ture, hvor det er blevet udsat for lidt af hvert. Eksempelvis kanoture og en tur til stranden.
Alt i alt er det et super godt ur, med en god størrelse og komfort, som jeg klart kan anbefale, til alle, der kigger efter deres første automatiske ur, eller bare et maskulint ur til hverdagsbrug.

Hvis dette indlæg har vakt din interesse, så tag eventuelt også et kig på den mere farverige SKX009. Dette er i princippet nøjagtig det samme ur. Dog er skiven i stedet en dyb mørkeblå og lynetteinlægget er blå og rød. Denne kombination er i urverden bedre kendt som “Pepsi”

Mangler du værktøj til dine ure?

Dommen

Kvalitet

75%

Value for money

95%

Vandtæthed

75%

Modificeringsmuligheder

90%

Lumen

85%
Seiko skx 007 Condura Strap, Det Almene ur, seiko skx, skx007, seiko skx